Teak

Hur skall teaken vara? skall den vara grå och blek som den blir med tiden, eller skall den vara lite mer som om den var nylagd? Vi valde att underhålla den som om den var nylagd och vi använde Golden Teak 3 Sealer från Höveling, inte lätt att hitta men hos Litzke gick det bra. Två liter inkl frakt från tyskland med DHL gick på €60.

Hittar tyvärr inte bilden där man ser skillnaden mellan grå och “behandlad”, vi tycker i alla fall det blev bra.

Jag gjorde en lätt slipning med sandpapper 240, tvättade av allt och strök på ett lager med Teak Sealer. Det blir samma behandling nästa år, fast kanske inte själva slipning.

Till nästa år: Enl. tips från Bavariaklubben kan man använda “International Teak Restorer”, eller oxalsyra i kristallform som finns hos färghandlaren till lägre pris. Det är bara att lägga på den mycket milda vätskan, låta den verka en stund och sedan spola av. Ingen skrubbande och gnoande, och ändå återställs teaken i närapå ursprungligt skick, rent och fint. Därefter Golden Teak Sealer.