Polering av däck

Att göra däcket fint är tidsödande 🙂 Börjande med avfettning, köpte alkalisk avfettning på Mekonomen. Sedan vad det dax för polish, det blev Lahega 17 Finecut, tog en tesked på en blå polertrissa och sedan på och polera. Polermaskinen är en Flex med konstant varvtar och mellan 400-900 rpm och excentriskt slag på 8mm (en mycket bra maskin!).

Efter poleringen fick man torka av ytan, använde en microfiberduk inköpt hos ClasOhlsson och ytan var blank. Nu var det dax att med en svamp applicera Lahega Brightguard 37A, lät det torka ett par minuter och sedan på med Lahega Brightguard 37B, vänta ytterliggare ett par minuter och sedan på med microfiberduken igen (Detta är en två komponent försegling som skall skydda gelcoaten från UV-ljus). Det blev verkligen blank, riktigt bra. Drygt var det oxå, jag har nu gjort hela båten inkl fribord och jag har hälften kvar i flaskorna, det kommer att räcka till nästa vår oxå.