Sjösättning :)

Nu var det dax för Fiona att komma i prullet, mycket att göra på slutet, hinna med en extra gång båttenfärg (2×0.75 burkar att komma ihåg till nästa år). Vi fick platts nr 7 brygga A, helt värdelös! Ok att det inte var högvatten direkt, men vi fick surra 1.5m från bryggan annars slog kölen i båtten hela tiden, och surra aktern med pålar som sitter så tätt att båten inte kommer igenom utan att två pers får trycka ut dem för att komma in, ja nu vill vi till Svinninge så fort det bara går. Att vi sedan lyckades med att klämma storfallet i undre vantet gjorde inte upplevelsen bättre. Att komma ihåg till nästa vår är att ta nummerlapp direkt när man kommer på morgonen, inte som denna gång vänta tills lunch och få nummer 12! Vi fick vänta tills 2100 tiden innan påmastning, och då hoppade två båtar av. Detta med mastning är verkligen Viggans akilleshäl, helt värdelöst.

Kranbilarna har lunch. Dessa tre kranbilar sjösätter ca 21 båtar i timmen! Det ryktas om att EU kommer förbjuda dessa kranbilar att köra med last hängande, vad kommer då att hända i Viggan?