Första helgen 2008

N59 28.260 E18 58.554

Långhelg och första turen för 2008. Turen gick med Tomas&Sia, Johan&Anette och Yngve&Gittan(?) till Kålö, Trälhavets klubbhamn. Vi kom först ihop med Tomas&Sia (namnlös båt) och strax efter kom Yngve med sin helt nyinköpta båt. Ankare i och sedan bara glida mot bryggan och börja bromsa med ankarlinan. Var är ankarlinan?! Det visade sig att ändan på ankartampen inte var förankrat och säkrad så hela härligheten, bruceankare – blyadankarlina, var borta 🙁 Som tur var fanns det bojar att fästa vid för natten.

Lördag morgon, “det skall gå att fiska upp ankarlinan med ett rev, men vart ligger linan?” undrar Yngve och draggar. Perfekt väder, tillräckligt tidigt på säsongen för att vattnet fortfarande skall vara klart, och Yngve fick napp! Ankare och allt kom upp igen, vilken tur.

Alla på östsidan av Kåla, mot Nassa. Perfekt väder och hur kul som helst. Detta måste bli en tradition att fira 1:Maj här!

Hemfärden blev utan vind! För motor igen, vattnet låg spegelblank, hur vackert som helst (jag får tankar om Österrike och dessa vackra berg, tänk att motsvarande upplevelse fans runt knuten här hemma). Längtar redan till nästa helg så man får komma ut igen.

Hela turen från Svinninge till Kålö, ca 25NM och 4 timmar med 7 Knop.

En mycket trevlig ö, brygga på västsidan och en trevlig vik på östsidan som mycket väl tar kölbåtar med ljup på 1.85m.