Ekenäs

2016-08-03 09.10.04Efter två nätter åkte vi tillbaka till Finland. Det börja med svaga vindar tills regnet kom, då fick vi reva 2 rev på storen och focken. Trotts reven hade vi dryga 7kn i bidevind, jag hade hoppats på halvvind men vinden kom inte riktigt som prognosen sade. Jag såg tre stora lastfartyg som ändrade kurs för att inte komma oss för nära, och det i själva trafikseparationszonen. Jag försökts tacka dem via VHF men ingen svara oss. Vi tog oss in på den Finska kusten och skulle angöra Jussarö, med då vi forfarande hade 10ms lade vi oss på svaj. Svaj var vår plan B eftersom det var utmärkt ankare på sjökortet precis vid gästhamnen. Botten var bra och vi hade 4.5ggr djupet i kätting, problemet var att vågorna som kom in inte kom från samma håll som vinden med den följden att vi fick en rullande natt. Jag tror tom att jag blev lite sjösjuk då jag fick trötthetssymptomen och lade mig kl 2000. Dagen efter så gick vi inåt land, Ekenäs, för att ha lite skydd för torsdagens oväder. På fredag gå vi vidare norr ut för att slippa så mycket som möjligt av kommande måndag-torsdag blåst.