Weather routing

Jag har provat, och inte provat för att varit så jävla dyrt, ett knippe “väderrutt” program som skall optimera beroende på vind och strömmar (och ibland frekvens/höjd på vågor). Det har alltid, tills nu, slutat med allt för komplex hantering, eller som sagt för dyrt. Nu är tanken att vi skall använda oss av fastseas.com som för en rimlig peng ger tillgång till simulering av bästa avgångstiden och även rutten som kan laddas ned som en GPX-fil. Allt detta efter att angett sina komfortparametrar, t.ex. vilken max vind man önskar, max vind för kryss etc. Dock har jag inte hittat att man kan ange något om önskade vågor, kanske kommer senare. Det går att leka med 5st förfrågningar per måndag, eller så betalar med för 1/6/12 månader.

Denna bild visar olika dagars överfart från Svedala till Norge.