Nynäshamn

Kallt värre

Sex timmar av pinkryss i 7-10m/s, kanske kul men ansträngande. Skönt var det det när vi angjorde Nynäshamn, som är en av våra favorithamnar. En lärdom från första dagen var att: Tusan vad det är kallt! Så till dagens tur var det underställ, dubble flis-jackor, varma byxor och så seglarstället utanpå allt. Dessutom dubbla mössor. Lite svårt att röra sig med alla lager av kläder, men varm.

Väl framme trött och lite kall trots allt så skulle vi plocka fram en ny flaska vatten. När jag tar upp den, f-n det är fullt med vatten under durken! Läcker någon ventil? Efter en snabb koll så är alla ventiler täta. Vad kan det vara då? Färskvatten? Efter kontroll även här så hittas ingen läcka. Satan oxå! Bättre att hitta felet så man kan åtgärda det. Vi pumpar ut vattnet med länspumpen och eftertorkar. Vi får ut säkert 40-50L vatten. Det smakar inte något direkt så det är svårt att avgöra om det är sjö- eller färskvatten. VI hade många översköljningar, kan det rinna ner i en otät mantågsstötta? Inte sådana mänger kan tyckas. Vad mer ligger under vatten när vi kör hårt på kryssen? Vi har skruvhål till ankardävert och badstege. Även här kollar vi och efterdrar lite men hittar inget. Inte heller hittar vi något blött på sidorna där det går att se glasfiberskrov, resen av båten har en s.k. inliner vilket täcker själva skrovet. Ja, så här ligger vi på väg till Skottland och funderar var det läcker in vatten, inget upp-piggande direkt. Nu ligger vi kvar en dag i Nynäs för att på onsdag gå till Öja, Landsort