Kanalens höjpunkt, en besvikelse

Nu har vi klättrat 88m över havsytan 🙂 Dagen börja med en sedvanlig slusstrappa med ett par efterföljande slussar. Efter att ha korsat Vänern fick vi vänta på broöppning. Enligt vår färdplan skulle detta ske kl 1800 så vi hade fyra timmar att vänta. Och så plötsligt händer det, storbåten framför oss startar upp sina fyra motorer och sticker iväg och klockan är endast 1500. Vi kastar oss upp från dvalan och kastar loss i alla hast och tar följe på storbåten. Vår färdbeskrivning säger att natthamnen skall vara Forsvik vilket är den högsta punkten på Götakanal. Väl framme är gästhamnen stängd för ombyggnad! Det som finns är en nedgången träbrygga på andra sidan med plats för 1.5 båt. Alla vi båtar i följe får endast två båtar plats, alla vi följde anvisningarna. Det skulle finnas 10 platser med eluttag, gissa hur många vi hittade? Noll!. Götakanal använder sina stencilerade kopior år efter år utan att anpassa information efter rådande tillstånd. Här är vi nu alla båtar utan plats! Dessutom var informationen att det skulle finnas en laundrette, men icke, dörren gick inte upp. Men det fanns en dusch vilket i princip var det enda som stämde. Svagt av Götakanel att inte informera sina kunder. Det fanns andra fina ställen innan Forsvik som mycket väl kunde vara natthamn. Nä, Götakanal använder sina stenciler från den dagen då de tryckes, Informations Teknologi (IT) känns inte vid, fast de tog kundernas e-postadresser. Nåväl, men skall inte låta detta nedslå tillvaron, även om denna färd kostade oss dryga 7200 kronor, vad kan man begära för denna ringa summa?