Göteborg

Göteborg, efter 45nm från Vänersborg är det ganska skönt att komma fram. Inga mer slussar i nära framtid. 49h med motor genom alla kanaler och sjöar, från Mem till Göteborg och 63 Slussar totalt. Uppslussning var tuffast, nedslussning Göta kanal enklast. Trollhätte kanal gick sådär. Inte alls mycket vattenrörelse, tydligen pga dubbla botten så att allt vatten gick ut rakt ner och inte via en slussport. Det som var värst var att det inte fanns något att fästa båten i, i alla fall om man lade sig på styrbords sida. Att sjöfarstverket inte kan kosta på sig att sätta dit en antal ringar för fritidsbåtar av svagt! Vi betalar för en produkt och som gällande fastsättning är mycket bristfällig. Vi fick använda staketet som fästpunk. Proffset som körde om oss alla hade ett fokus, säkerställ att få slusskanten på babord sida, där fanns ett par ringar i väggen. Nu är vi i alla fall i Göteborg och tar en dag ledigt igen. Vi har fått låna en plats av vår segelmakare, Lundhsails.se. Tack Peter för all hjälp !