Egersund

Nu har vi kommit till Egersund och gĂ€sthamnen har en fungerande WiFi 🙂 VĂ„rt eget bredband har Ă€tits upp av nĂ„gon app vi inte har hittat. Vi har endast smĂ„surfat och tankat vĂ€der Ă€ndĂ„ har 50GB försvunnit pĂ„ fyra veckor (?). Hemma mĂ€rker men ju inte denna förbrukning men med mobilt bredband Ă€r det smĂ€rtsamt. Idag hissa vi vĂ„r nya stormfock sĂ„ vi vet hur man gör. En lĂ€rdom Ă€r att inte göra det nĂ€r det Ă€r för sent, mycket pyssel pĂ„ fördĂ€ck. Inte sĂ„ kul nĂ€r det brallar pĂ„ och sjön gĂ„r hög. Nu ligger vi stilla under ett par dagar och planerar för överfarten till Shetland. Det blir dryga 240nm vilket kommer att vara vĂ„r lĂ€ngsta tur. Planerad tid Ă€r dryga 36 timmar. Vi försöker passa in fĂ€rden för att inte fĂ„ för mycket blĂ„st. Just nu Ă€r planen att starta 1400 mĂ„ndag 3de Juni. Det ger nackdelen att vi passerar en massa oljefĂ€lt mitt i natten och att i kommer fram i arla morgonstund. Nu koller jag vĂ€der var och varannan timme Ă€ven om prognosen inte har Ă€ndrats 😉