Egersund

Nu har vi kommit till Egersund och gästhamnen har en fungerande WiFi 🙂 Vårt eget bredband har ätits upp av någon app vi inte har hittat. Vi har endast småsurfat och tankat väder ändå har 50GB försvunnit på fyra veckor (?). Hemma märker men ju inte denna förbrukning men med mobilt bredband är det smärtsamt. Idag hissa vi vår nya stormfock så vi vet hur man gör. En lärdom är att inte göra det när det är för sent, mycket pyssel på fördäck. Inte så kul när det brallar på och sjön går hög. Nu ligger vi stilla under ett par dagar och planerar för överfarten till Shetland. Det blir dryga 240nm vilket kommer att vara vår längsta tur. Planerad tid är dryga 36 timmar. Vi försöker passa in färden för att inte få för mycket blåst. Just nu är planen att starta 1400 måndag 3de Juni. Det ger nackdelen att vi passerar en massa oljefält mitt i natten och att i kommer fram i arla morgonstund. Nu koller jag väder var och varannan timme även om prognosen inte har ändrats 😉